Vil du lære at sylte?
Sommeren byder på friske frugter og bær i massevis, og med få ingredienser kan du forvandle dit køkken til et sandt forrådskammer af syltetøj, som kan holde langt ind i efteråret.
Af Amalie Damm
Kender du forskel på syltetøj, gelé, chutney og marmelade, og kan man egentlig lave det hele selv? Med de rette tips og tricks er du godt på vej til din første syltesucces, og listen over sommersmage er lang. Uanset, om du er mest til solbær, ribs, tomater eller blommer, behøver du ofte ikke andet end sukker og eddike for at lave marmelader, der får munden til at løbe i vand.
Noget af det allerbedste ved at sylte selv er, at du kan variere smagen efter det, du allerbedst kan lide – om det så er kanel, timian eller lakridspulver. Det kan også være sjovt at tage dine venner eller børn med på råd, når syltetøjet skal smages til.
Her finder du bøgerne med alt, du skal vide, når du skal putte dine yndlingssommersmage på glas for første gang.